Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style.
You can have Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style using 13 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style
- It's 2 keping of roti (saya guna multigrain).
- Prepare 2 keping of cheese.
- It's 2 of sudu butter.
- It's of Sebiji tomato (dihiris).
- It's of Sebiji kecil baby Romaine.
- You need 1/2 batang of lobak merah (dihiris).
- You need 3 of biji telur.
- Prepare 1/2 cawan of hirisan kubis ungu.
- Prepare 1/2 of biji bawang Holland.
- You need 1/2 of sudu kecil serbuk lada putih.
- Prepare 1/4 of sudu kecil garam.
- Prepare 1 of sudu besar minyak (untuk bakar sate).
- It's 10 batang of sate frozen.
Wanpaku Chicken Sate Malaysian Style instructions
- Sediakan bahan-bahan. Potong sedikit lidi sate, panaskan minyak kemudian grill sate sehingga masak. Ketepikan..
- Untuk membuat egg roll pula. Bancuh telur bersama lada dan garam. Gaul rata. Panaskan pan, ambil satu senduk bancuhan telur dan tuang ke dalam pan. Buangkan lidi sate, letak ditengah-tengah telur,kemudian gulung. Lapiskan lagi satu senduk telur dan gulung. Ulang sehingga 4 kali. Ketepikan..
- Sapu butter pada kepingan roti. Lapiskan dengan kepingan cheese kemudian susun sayur dan gulungan telur yang berisi sate..
- Balut ketat susunan sandwich dengan menggunakan wrapping plastic. Kemudian potong kepada 2 bahagian. Sedia dihidang!!.
Komentar
Posting Komentar