Wanpaku Kerang, Telur dan Chicken Floss.
You can have Wanpaku Kerang, Telur dan Chicken Floss using 23 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Wanpaku Kerang, Telur dan Chicken Floss
- Prepare 4 keping of roti wholemeal.
- You need 1 sudu makan of mentega untuk di sapu pada roti.
- Prepare 2 sudu makan of sos salad thousand island.
- You need 4 sudu makan of chicken floss.
- You need 2 keping of keju.
- Prepare of Cling wrap secukupnya.
- Prepare of Sayur-sayuran.
- You need 8 helai of daun pucuk kaduk.
- It's 1/2 batang of timun jepun dipotong memanjang.
- It's 1/2 batang of karot dipotong memanjang.
- It's 40 gram of kobis ungu dihiris memanjang.
- It's of Inti Kerang.
- Prepare 1 cawan of isi kerang.
- It's 1/2 of biji bawang holland (dipotong dadu).
- It's 1/2 of biji tomato (buang biji, dipotong dadu).
- Prepare 1 of biji cili hijau dihiris.
- You need 1 sudu makan of mentega.
- It's 1/2 sudu teh of serbuk lada hitam.
- Prepare of Inti Telur.
- It's 2 of biji telur.
- Prepare 1 sudu makan of mentega.
- Prepare 1/2 sudu teh of serbuk lada sulah.
- You need 1 of sudu besar mayonis.
Wanpaku Kerang, Telur dan Chicken Floss instructions
- Sediakan bahan-bahan. Ni sayur-sayurannya..
- Untuk Inti Kerang: Panaskan mentega. Tumis bawang dan cili hijau hingga kekuningan. Masukkan kerang, serbuk lada hitam. Kacau sebati. Akhir sekali, masukkan tomato, kacau sebati dan terus padamkan api..
- Untuk Inti Telur : Panaskan mentega. Pecahkan telur dan terus mengacaunya supaya tidak berketul. Angkat dan masukkan serbuk lada sulah dan mayonis. Kacau sebati..
- Bentang cling wrap di atas papan pemotong. Letak sekeping roti yang telah disapu mentega. Susun 2 helai pucuk kaduk kemudian letakkan sos salad thousand island. Letakkan inti kerang..
- Seterusnya, susun timun dan keju. Letak inti telur mayo dan karot..
- Kemudian, letak 2 sudu makan chicken floss. Susun pula kobis ungu dan letak sos salad. Susun pula 2 helai pucuk kaduk..
- Akhir sekali, tutup dengan sekeping roti yang telah disapu mentega. Balut kemas. Kemudian dipotong dengan pisau tajam..
- Dah siap..
Komentar
Posting Komentar